Sum afrykański. Technologia chowu

Dostępność: dostępny w ok 7 dni roboczych

Nr produktu: 2555/ir/0018

W sklepie dodano: 6 grudnia 2010

udostępnij

Cena: 39,70

Do koszyka

Polecamy również

Zarys anatomii i histologii ryb doskonałokostnych

Zarys anatomii i histologii ryb doskonałokostnych

Zarys anatomii i histologii ryb doskonałokostnych - podręcznik zapełniający lukę na polskim rynku

Cena: 39,90
Chów i hodowla pstrąga tęczowego

Chów i hodowla pstrąga tęczowego

Szczegółowy poradnik hodowców pstrąga

Cena: 42,90
Sum afrykański. Technologia chowu

Autor: Jerzy Adamek

Do Europy sum afrykański został sprowadzony na początku lat osiemdziesiątych. Zastosowane w Holandii intensywne metody chowu, oparte na kontrolowanym rozrodzie i żywieniu pełnoporcjowymi paszami w systemach recyrkulacyjnych, pozwoliły w przeciągu kilku lat osiągnąć produkcję dochodzącą do kilku tysięcy ton rocznie

Treść

Wstęp
Atrakcyjność chowu suma afrykańskiego
Chów suma afrykańskiego w zamkniętych obiegach wody
Wymagania środowiskowe suma afrykańskiego
Hydrochemia zamkniętych obiegów wody
System prowadzenia chowu
Biotechnika rozrodu
Podchów wylęgu
Chów narybku
Chów kroczka
Chów ryby towarowej
Krzyżówki międzygatunkowe
Choroby
Uwagi dotyczące odłowu i sprzedaży
Podsumowanie
Literatura
Indeks

Rok wydania: 2008
Wydawnictwo: IRŚ

Liczba stron:

100

Format:

17x24,5 cm

ISBN:

83-87506-64-8

Oprawa:

twarda

Inni kupili:
Karasie Karasie

Charakterystyka karasi, rola w środowisku oraz ich znaczenie gospodarcze

Cena: 9,90 Więcej Do koszyka
Kleń Kleń

Monografia klenia opisująca jego cechy, zachowanie, choroby, znaczenie gospodarcze.

Cena: 9,90 Więcej Do koszyka
Jaź Jaź

Pozycja systematyczna, morfologia, biologia i ekologia, jak również metody nowoczesnej hodowli jazia

Cena: 9,90 Więcej Do koszyka
Ładowanie...