Co wiemy o drożdżach?

Dostępność: dostępny

Nr produktu: upw-0057

W sklepie dodano: 9 stycznia 2018

udostępnij

Cena: 25,90

Do koszyka
Co wiemy o drożdżach?
Genomika - Fizjologia - Zastosowanie

Redaktor:
Małgorzata Robak

W ocenie recenzentów monografia jest bardzo wartościowa i unikatowa wśród podobnych pozycji prezentowanych przez wydawnictwa naukowe w Polsce. Jest napisana przez nauczycieli akademickich znakomicie znających tematykę, legitymujących się bogatym dorobkiem naukowym. Jest to pozycja kompletna, zawiera zarówno zagadnienia podstawowe i aktualną systematykę, jak i bardzo dobrze przygotowaną charakterystykę genomów omawianych znanych oraz mniej znanych gatunków drożdży.

Większość informacji zawartych w monografii ma źródła nie tylko pochodzące z literatury naukowej (ponad 530 pozycji), ale również zweryfikowane w licznych bioinformatycznych bazach danych poświęconych drożdżom. Z przekonaniem polecamy tę pozycję jako ciekawą lekturę dla studentów biotechnologii, biologii, technologii żywności oraz osób zainteresowanych problematyką mikroorganizmów związanych z nami od tysięcy lat.

Rok wydania

2017

Wydawnictwo:

UPW

Liczba stron:

128

Format:

17x24 cm

ISBN:

978-93-7717-275-9

Oprawa:

broszurowa

 
 
 
 

Ładowanie...