Grzyb herbaciany Naturalny uzdrowiciel

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: az-2598

W sklepie dodano: 29 czerwca 2018

udostępnij

Cena: 22,0020,30

Do koszyka
Grzyb herbaciany Naturalny uzdrowiciel

 
Autor: Iwan Nieumywakin

Iwan Nieumywakin opowiada o prozdrowotnych właściwościach grzyba herba­cianego, znanego również pod nazwą KOMBUCHA. Tak naprawdę nie jest to pojedynczy organizm, lecz unikalny zestaw żyjących w symbiozie grzybów drożdżowych i bakterii kwasu octowego. W wyniku dwóch procesów fermentacji otrzymujemy przyjemny w smaku, orzeźwiający i zdrowy napój. Stanowi on źródło wielu cennych enzymów i witamin, będących produktami przemiany materii mikroskopijnych mieszkańców kolonii. Co więcej, w wyciągu obecne są substancje antybiotyczne, które działają zabójczo nawet na gronkowca złocistego,dur brzuszny, pneumokoki, czerwonkę i krztusiec, co potwierdzono wewschodnich instytutach naukowych.

Kombucha znana jest od starożytności i występuje pod wieloma nazwami. Pierwsze wzmianki o niej pojawiły się w chińskich zapiskach z V w.n.e. Już wtedy służyła zdrowiu cesarzy Chin. Grzybek wyjęty z roztworu przypomina meduzę, stąd jego naukowa nazwa – meduzomyceta. Analogicznie
wytwarzany przez niego naturalny antybiotyk nazwano meduzyną.

Rok wydania: 2018
Wydawca: Hartigrama
Liczba stron: 146
Format: 13,5x19,5 cm
ISBN: 978-83-62185-29-0
Oprawa: broszurowa
 
 
 
 

Inni kupili:
Ochrona ozdobnych roślin cebulowych i bulwiastych Ochrona ozdobnych roślin cebulowych i bulwiastych

Jest to drugie wydanie tej książki, tym razem w pełni kolorowe, poprawione i ...

Cena: 35,00 Więcej Do koszyka
Resztki na stół. Recykling w kuchni Resztki na stół. Recykling w kuchni

Fantastyczne przepisy na dania z resztek, ale także pomoc w planowaniu jadłospisu...

Cena: 42,5049,99 zł Więcej Do koszyka
Kulinarna księga natury Kulinarna księga natury

Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił

Cena: 33,0037,80 zł Więcej Do koszyka
Ładowanie...