Polskie mięso

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: az-2617

W sklepie dodano: 20 września 2018

udostępnij

Cena: 34,9031,00

Do koszyka
Polskie mięso
 
 
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Autor: Jaś Kapela

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Rok wydania: 2018
Wydawca: Wyd. Krytyki Politycznej
Liczba stron: 336
Format: 13x21 cm
ISBN: 978-83-65853-68-4
Oprawa: broszurowa

Ładowanie...