Pyszne chwasty

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: 13845/az/1814

W sklepie dodano: 17 czerwca 2014

udostępnij

Cena: 34,9029,90

Do koszyka

Polecamy również

Dzika kuchnia

Dzika kuchnia

Książka łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej

Cena: 59,9064,90 zł
Pyszne chwasty

Autorka:
Małgorzata Kalemba-Drożdż

137 przepisów na dania z chwastów:
sałatki
pasty i sosy
zupy
tarty i makarony
koktajle
słodkości
konfitury

Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść?

Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka i ugotuj risotto z koniczyny!

Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!

Pyszne chwasty to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.

Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!”.
Ewa Wachowicz

Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty – często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki”.
Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia

Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!”.
Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia.
Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.


Rok wydania: 2013
Wydawnictwo: Pascal
Liczba stron: 336
Format: 17x24,5cm
ISBN: 978-83-7642-348-7
Oprawa: broszurowa

Inni kupili:
Fauna kleszczy (Ixodida) Europy Środkowej Fauna kleszczy (Ixodida) Europy Środkowej

Pierwsze tak obszerne i kompletne opracowanie i podsumowanie wiedzy o kleszczach

Cena: 42,00 Więcej
Krukowaty czy sikora Krukowaty czy sikora

W jaki sposób gatunki powstają i wymierają, o gatunkach ukrytych, pierścieniowych...

Cena: 25,0033,00 zł Więcej Do koszyka
Ocena i wycena zasobów przyrodniczych Ocena i wycena zasobów przyrodniczych

Rozpoznawanie i ocena wartości przyrodniczych na podstawie gleb, szaty roślinnej...

Cena: 50,00 Więcej Do koszyka
Ładowanie...