Ryby i bezkręgowce morskie...

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: ol-0588

W sklepie dodano: 6 grudnia 2010

udostępnij

Cena: 39,0036,00

Do koszyka
Ryby i bezkręgowce morskie. Pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie

Autor: Zdzisław E. Sikorski
Opiniodawca: Anna Kołakowska

Podręcznik o zwierzęcych zasobach morza wykorzystywanych do produkcji żywności, przeznaczony dla studentów, doktorantów, towaroznawców, producentów żywności oraz dla wszystkich czytelników pragnących pogłębić swoją wiedzę z tego zakresu.

W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano:
► środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich
► metody ich pozyskiwania
► gatunki poławianych zwierząt morskich
► ich wartość użytkową

W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. takie jak:
► chłodzenie
► zamrażanie
► suszenie
► solenie i marynowanie
► wędzenie
► konserwowanie
► wytwarzanie mączki rybnej, koncentratów i izolatów białkowych

Rok wydania: 2004
Wydawnictwo: WNT

Liczba stron:

391

Format:

17x23,5 cm

ISBN:

83-204-2867-X

Oprawa:

broszurowa

 
Inni kupili:
Saga prastarej puszczy - 3DVD Saga prastarej puszczy - 3DVD

Opowieść o wilku, mrówce, kruku, żubrze, żuku, dziku, nornicy, bobrze, sóweczce ...

Cena: 49,00 Więcej
Chów i hodowla karpia Chów i hodowla karpia

Szczegółowy poradnik dla hodowców karpia. NOWE WYDANIE!!!

Cena: 64,90 Więcej Do koszyka
Badanie sanitarno-weterynaryjne ryb, skorupiaków i ... Badanie sanitarno-weterynaryjne ryb, skorupiaków i ...

Ryby, skorupiaki i mięczaki stanowią cenne źródło łatwo przyswajalnych białek, ...

Cena: 21,00 Więcej Do koszyka
Ładowanie...