Strączki

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: 16469/az-2127

W sklepie dodano: 6 września 2016

udostępnij

Cena: 59,9054,90

Do koszyka
Strączki

Autorka: Maria Banach 
Fotografie: Banach Maria

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.

Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.

Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!

Rok wydania

2016

Wydawnictwo:

Edgard

Liczba stron:

224

Format:

16,5x23,5 cm

ISBN:

978-83-7788-777-6

Oprawa:

broszurowa

 


Inni kupili:
Trawy zbóż Najcenniejszy lek natury Trawy zbóż Najcenniejszy lek natury

Znajdziesz tu wszystko, co warto wiedzieć o tych cudownych roślinach i ich ...

Cena: 35,5040,00 zł Więcej Do koszyka
Świeże soki i ich oczyszczająca moc Świeże soki i ich oczyszczająca moc

Głodówka sokowa w odróżnieniu od innych typów głodówek, dostarcza nam kalorii i ...

Cena: 27,6030,00 zł Więcej Do koszyka
Z łąki na talerz Z łąki na talerz

Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze

Cena: 31,6034,90 zł Więcej Do koszyka
Ładowanie...