Z łąki na talerz

Dostępność: dostępny w ok. 5 dni roboczych

Nr produktu: ol-0872

W sklepie dodano: 1 kwietnia 2014

udostępnij

Cena: 34,9031,60

Do koszyka
Z łąki na talerz

 Autorka: Hanna Szymanderska

„Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (…).

Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem – szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (…).

Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, alczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków”.
ze wstępu Hanny Szymanderskiej

Rok wydania: 2014
Wydawnictwo: Świat Książki
Liczba stron: 232
Format: 21x21 cm
ISBN: 978-83-7943-033-8
Oprawa: broszurowa

Inni kupili:
Mikrokosmos - DVD Mikrokosmos - DVD

Film prezentuje unikatowe zdjęcia zjawisk przyrodniczych i funkcji życiowych owadów.

Cena: 19,90 Więcej
Makrokosmos - DVD Makrokosmos - DVD

Makrokosmos to niezwykła ekranizacja wędrówek ptaków...

Cena: 19,90 Więcej
Ataki rekinów: Perfekcyjne drapieżniki Ataki rekinów: Perfekcyjne drapieżniki

Które rekiny wykształciły najsprawniejszy sposób ataku? Które mają najostrzejsze zęby i najsilniejsze szczęki?

Cena: 12,90 Więcej
Ładowanie...