Z pasieki do kuchni. Przepisy kulinarne

Dostępność: dostępny

Nr produktu: si-0011

W sklepie dodano: 6 stycznia 2014

udostępnij

Cena: 12,00

Do koszyka
Z pasieki do kuchni. Przepisy kulinarne
  

O właściwościach leczniczych i kulinarnych miodów napisano już wiele. Natomiast o wyjątkowości tego produktu świadczy fakt, że jest doceniany od stuleci w różnych krajach i kulturach.
Miód nie tylko wzbogaca smak potraw, lecz również go zmienia. Bez jego udziału nie byłoby sensu przygotowywać niektórych dań. Jest niezastąpiony przy wypieku pierników, lecz swobodnie można go dodawać niemal do wszystkiego: do wypieków, deserów, sałatek, surówek, mięs, ryb itd.
Choć miód gryczany zalecany jest do pierników a akacjowy do deserów, to trudno jednoznacznie określić, do jakich potraw powinno się stosować poszczególne gatunki miodu. Co prawda, różnią się one smakiem, aczkolwiek ich użycie w poszczególnych daniach zależy głównie od naszych upodobań.
W niniejszej broszurce prezentujemy proste przepisy z udziałem miodu i ogólnodostępnych składników. Ich wykonanie z pewnością nie sprawi problemu początkującym w dziedzinie kulinarnej. Życzę Państwu wiele przyjemności z przygotowywania miodowych posiłków oraz... smacznego!
Teresa Kobiałka 

Rok wydania: 2011
Wydawnictwo: Pasieka
Liczba stron: 44
Format: 16,5x21 cm
ISBN:
Oprawa: broszurowa
 

Ładowanie...