Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w ...

Dostępność: dostępny w ok 7 dni roboczych

Nr produktu: sg-0074

W sklepie dodano: 22 lutego 2013

udostępnij

Cena: 40,00

Do koszyka
Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności

Redakcja: Małgorzata Gniewosz, Edyta Lipińska

Treść

Metody hodowli i stabilizacji drobnoustrojów oraz izolacji i charakterystyki wewnątrzkomórkowych składników
    Dynamika wzrostu drobnoustrojów i metody ich hodowli
    Metody dezintegracji komórek mikroorganizmów
    Elektroforeza białek
    Immobilizacja drobnoustrojów
Zastosowanie pleśni w wybranych procesach biotechnologicznych
    Wykorzystanie pleśni Aureobasidium pullulans do otrzymywania pullulanu
    Biosynteza enzymów amylolitycznych i cytolitycznych
    Biosynteza kwasu cytrynowego
Zastosowanie drożdży w wybranych procesach biotechnologicznych
    Drożdże w fermentacji winiarskiej
    Drożdże gorzelnicze i biosynteza etanolu
    Drożdże piekarskie w przemyśle drożdżowym i piekarskim
    Drożdże jako naturalny biosorbent magnezu
Zastosowanie bakterii w wybranych procesach biotechnologicznych
    Bakterie kwasu mlekowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii
    Bakterie kwasu octowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii
    Bakterie kwasu propionowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii
    Bakterie z rodzaju Bacillus i kierunki ich wykorzystania w biosyntezie enzymów proteolitycznych
Identyfikacja i różnicowanie wybranych szczepów przemysłowych
    Tradycyjne metody identyfikacji pleśni
    Tradycyjne metody identyfikacji drożdży
    Różnicowanie fenotypowe przemysłowych szczepów drożdży
    Różnicowanie genetyczne przemysłowych szczepów drożdży
Doskonalenie szczepów przemysłowych
    Mutagenizacja szczepów przemysłowych
    Protoplastyzacja wybranych szczepów drożdży przemysłowych Saccharomyces cerevisiae
    Elektrofuzja drożdży Saccharomyces cerevisiae


Rok wydania 2013
Wydawnictwo: SGGW

Liczba stron:

352

Format:

17x24 cm

ISBN:

978-83-7583-420-8

Oprawa:

broszurowa

Inni kupili:
GMO w świetle najnowszych badań GMO w świetle najnowszych badań

Ksiązka przybliża wiedzę na temat metod otrzymywania wprowadzanych cech/genów ...

Cena: 36,00 Więcej Do koszyka
Fitosocjologia stosowana w ochronie i kształtowaniu ... Fitosocjologia stosowana w ochronie i kształtowaniu ...

Fitosocjologia stosowana w ochronie i kształtowaniu krajobrazu

Cena: 61,00 Więcej Do koszyka
Mikrobiologia rolnicza Mikrobiologia rolnicza

Podstawowe wiadomości z mikrobiologii ogólnej i rolniczej

Cena: 54,90 Więcej Do koszyka
Ładowanie...